Děti jsou lišáci a jen tak s něčím se nespokojí. Když ale zavoní tahle klasika našich babiček, všichni malí dobrodruzi zavětří opravdovou pochoutku, v níž na ně kromě křehkého kuřátka v krémově jemné paprikové omáčce čeká celý těstovinový zvěřinec.
Děti těstoviny milují. Ale řekněte k nim sýr a začnou poskakovat radostí jako veverky. Sytá zapékaná pochoutka plná jednoduchých a výrazných chutí, poctivé smetany, goudy a čedaru, která dětem i rodičům na cestách vykouzlí úsměv na tvářích.
Pro tuhle severskou dobrotu, po které děti doslova šílí, už nemusíte do modro-žluté divočiny. Můžete s mrňousy divočit v přírodě s jistotou, že jim výlet zachutná.
Svatomartinská husička se zelíčkem a knedlíčkem, připravená od základu u Adventure Menu v Podkrkonoší. Základem je vykoštěné husí stehno pečené na páře, doplněné o ručně dělané červené zelíčko a špalíčky z bramborového těsta. Porce 450 g
Jestli tě tohle nezahřeje, tak už asi nic. Pikantní hustá indická čočková polévka se zázvorem, chilli a koriandrem je perfektní zdroj energie na zimní horské výpravy.
Magický zdroj energie - špenát, chilli a vlašské ořechy. Na olivovém oleji restovaný česnek a chilli, dále dušený listový a sekaný špenát, vše smíchané s prvotřídními semolinovými těstovinami a posypané krájenými vlašskými ořechy.
Klasika všech českých klasik. Hustá poctivá gulášovka, ve které "skoro" stojí lžíce. Spolehlivě zahřeje v jakékoli zimě, kdekoli na světě.
Tohle jídlo musí milovat každý cowboy! Texaská klasika v tom nejpoctivějším podání. Žádné náhražky, žádná rýže, jen 100% Chilli con Carne z nahrubo mletého hovězího a velkých červených fazolí v husté omáčce z domácího hovězího vývaru.
Není nad pořádnou snídani! Vychutnej si poctivá míchaná vajíčka smažená na červené cibulce se šunkou a zjemněná smetanou a posypané sýrem Gouda. Po téhle snídani tě nic nezastaví!
Rýže Arborio vařená v zeleninovém vývaru s čerstvým chřestem a brokolicí, podlité bílým vínem. A nakonec perlička, veganský parmezán, aneb namleté kešu ořechy s BIO lahůdkovým droždím.
V páře spolu s plátky cibulky jsou pečené kousky krůtího stehenního masa. Za zlatavou kůrčičkou se skrývá šťavnaté maso, které je obrovským zdrojem proteinů a díky nízkému obsahu tuku se toto maso řadí mezi nejzdravější, ale taky nejchutnější jídla.
Tradiční indická specialita uvařená dle originální receptury a s použitím místních koření. Maso je nakládané 24 hodin ve směsi smetanového jogurtu a koření a poté pečeno v páře.